Cena: 309,00zł
Jest to kolejna edycja Islay Barley, tym razem wydestylowana z jęczmienia z aż sześciu zachodnich oraz centralnych farm z Islay, są to Coull, Rockside, Starchmill, Mulindry, Cruach i Island. Specjalne odmiany jęczmienia były sadzone na całej szerokości wyspy już w 2010 roku, aby w 2011 roku powstał z nich czysty, bogaty i słodowy destylat, który następnie dojrzewał w Loch Indaal w beczkach po bourbonie oraz po słodkich białych winach. Wyraźny zapach kwiatów oraz owoców łączy się z morską bryzą. Pojawiają się zielone jabłka, gruszki oraz brzoskwinie wzbogacone nutami cytrusów, w tle pojawiają się słodkie nuty brązowego cukru, wanilii oraz słonego karmelu. W ustach bardzo oleista, zbożowa oraz lekko cytrusowa i pieprzna. Pozostawia po sobie posmak cytrusów, suszonych moreli z lekką nutą soli morskiej.